Objavljeno: 13.3.2018 07:00

Eligma napoveduje revolucijo v spletnem nakupovanju

Slovensko podjetje Eligma bo v kratkem predstavilo novo spletno trgovalno platformo, ki utegne spremeniti način, s katerim uporabniki odkrivajo, kupujejo, sledijo in ponovno prodajajo izdelke v spletu.

Nova platforma združuje številne povsem nove tehnologije, kot so umetna inteligenca, veriženja blokov in plačevanje s kriptovalutami, vse s ciljem, da bi spletna rešitev uporabnikom pomagala narediti najboljšo odločitev o nakupu ali prodaji izdelkov. Prednost Eligme je predvsem velik prihranek časa. Platforma sledi uporabnikovim nakupom in jim zagotavlja boljši pregled vrednosti njihovega imetja. Med drugim samodejno izračuna vrednost izdelkov v lasti in predvidi najprimernejši čas za njihovo prodajo.

Algoritem Eligminega mehanizma bo z umetno inteligenco obdelal več milijonov podatkovnih točk iz različnih spletnih trgovin. Tako bo primerjal specifikacije in značilnosti izdelkov, da bi poiskal tistega, ki se bo najbolje ujemal z zahtevami uporabnika.

Platforma bo uvedla tudi uporabo enotnega nakupovalnega računa, s katerim bo mogoče z enim nakupovalnim vozičkom ter enim postopkom dokončanja nakupa opraviti nakup v več spletnih trgovinah hkrati. Del platforme bo tudi prehod na plačevanje s kriptovalutami, ki bo uporabnikom omogočil tovrstno plačevanje tudi v primeru, da ga posamezne spletne trgovine še ne podpirajo.

S funkcijo inventarja si bodo uporabniki lahko ogledali trenutno in prihodnjo vrednost izdelkov, ki jo bo predvidela umetna inteligenca, nato pa se glede na njo odločili, kdaj želijo te izdelke prodati. Eligma bo nudila uporabo programa zvestobe prek žetona ELI za opravljanje dejavnosti na platformi. Uporabniki bodo za uporabo žetona nagrajeni v okviru univerzalnega programa zvestobe. Trgovce bo združil v integrirani univerzalni program zvestobe po načelu odprte zanke in zagotovil enostaven ter priročen uporabniški vmesnik. Uporabnikom ne bo treba sodelovati v ločenih programih zvestobe vsakega trgovca.

Za platformo in rešitvijo Eligma stojijo Dejan Roljič, ustanovitelj podjetja ABC Accelerator, Matej Gregorčič, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Viberate ter Jože Mermal, izvršni direktor in predsednik podjetja BTC d.d. Pri razvoju sodelujejo tudi z uglednimi tujimi posamezniki in organizacijami, kot sta Andy Baynes iz podjetja Nest-Google-Alphabet in Peter Moricz iz podjetja ChainX,

Pri procesu razvoja sodelujejo strateški partnerji, med drugim vodilni evropski podjetji na področju razvoja kriptovalut in tehnologij veriženja blokov Spartan Solutions ter Netis. Da bi razvilo tehnološko rešitev, bo podjetje Eligma 17. aprila začelo zbirati sredstva z javno množično prodajo. Prvi vlagatelji bodo lahko sodelovali v predprodaji ELI-žetonov, ki se bo začela 20. marca.

1CMYiWEpoUk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji