Objavljeno: 24.2.2014 14:00

Dvojka je v modi

Je že tako, da pridejo čas, ko se proizvajalci lotijo nadgradenj določenih izdelkov in jih opremijo z imeni, ki imajo na koncu dodano številko 2. Starejši med nami se spominjamo že Volkswagnovih Golfov 2, trenutno pa so bolj na tapeti tehnične igračke »dva«.

O Samsungovi urei Gear 2 smo že pisali, tokrat pa omenimo še dva nova pametna telefona. Prvi je LGjev križanec med telefonom in tablico (t.i. »phablet«), model G Pro 2. Zaslon je velik 5,9 palca in tudi sicer je telefon videti podobno kot ukrivljeni 6-palčni model G Flex (ki ga pri nas še nismo videli, čeprav ga operaterji že preizkušajo), le da pač ni ukrivljen. Z njim si deli tudi zunanjost, ki je brez vsake fizične tipke, poganja ga procesor Snapdragon 800, ima 3 GB pomnilnika in se pohvali z izboljšano optično stabilizacijo slike v fotoaparatu.

Na fotografijo stavi tudi Sonyeva dvojka, telefon Xperia Z2, katerega foto del Sony hvali kot »najboljši mobilni fotoaparat«. Njegovo tipalo velikosti 1/2,3 palca zmore zajemati s kar 20,7 megapikami, video pa je ločljivosti 4K. Upati je, da v resnici premore še kaj drugega, kajti le množica megapik ponavadi ne naredi tudi najboljšega fotoaparata (Applov iPhone 5s zmore le borih 8 megapik…). Xperia Z2 je seveda (tako kot njegova predhodnika Z in Z1) vodoodporna, poganja pa jih najnovejši Snapdragon, ob pomoči 3GB pomnilnika.

Skoraj enaka je tudi tablica Z2 Tablet, le da je tam vgrajen fotoaparat ločljivosti 8,1 megapike. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji