Objavljeno: 12.3.2018 15:00

Družba BTC vlaga v tehnologijo veriženja podatkov

Tehnologija veriženja podatkovnih blokov se vse bolj uveljavlja tudi v poslovnih rešitvah. Slovenska logistična družba BTC je tako sklenila sodelovanje s slovenskim podjetjem OriginTrail, katerega tehnološke storitve temeljijo na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. Čeprav bo sodelovanje osredotočeno na storitve BTC Logističnega centra, so pozitivni učinki pričakovani tudi na ostalih področjih delovanja družbe BTC.

S slovenskim podjetjem OriginTrail, ki v svoje tehnološke storitve vključuje tehnologijo veriženja podatkovnih blokov, se bo družba BTC povezala na področju testiranja rešitev v živem testnem okolju (t. i. Living Lab). Za to potezo so se v družbi odločili na podlagi predhodnih tovrstnih projektov, nastalih v okviru delovanja mednarodno uveljavljenega ABC pospeševalnika, ki ima mrežo pospeševalnikov v BTC Cityju Ljubljana, Münchnu in Silicijevi dolini.

OriginTrail sicer razvija prvi protokol za dobavne verige, ki temelji na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov in je pobudnik Trace Allience - združenja organizacij in strokovnjakov, ki sodelujejo pri uvedbi OriginTrailove rešitve v podjetja po vsem svetu.

Transport in logistika sta pogosto predstavljena kot ena najboljših panog za uvedbo veriženja podatkovnih blokov, ki omogoča zaupanje med partnerji brez centralne avtoritete. Vendar pa obstoječe rešitve ne omogočajo zadostne ravni učinkovitosti in zaupanja za upravljanje podatkov v dobavnih verigah.

OriginTrail z novim protokolom ta izziv rešuje z ločenim decentraliziranim omrežjem. Družba je že uspešno izvedla pilotne projekte, med drugim s kitajsko spletno trgovino organske hrane Yimishiji, za katerega je prejela nagrado Walmartovega centra za prehransko varnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji