Objavljeno: 12.4.2014 08:00

Dropbox in politika

Hkrati z novostmi, o katerih smo že poročali, no, dan kasneje, je podjetje Dropbox predstavilo tudi novega člana upravnega odbora podjetja. To je Condolezza Rice, bivša zunanja ministrica ZDA v času predsednika Busha mlajšega.

Že v prvih nekaj urah so zgroženi uporabniki zbrali preko 3000 podpisov, s katerimi zahtevajo, da podjetje svojo odločitev spremeni, na Twitterju pa se je razplamneta debata pod zaznamkom #DropDropbox.

Nasprotniki »Condi« očitajo, da je pomagala začeti vojno z Irakom, da je bila vpletena v zagon ameriškega programa mučenja vojnih ujetnikov, podpirala je prisluškovanje komunikacijam in celo osebno ukazala prisluškovanje diplomatom v stavbi Združenih narodov. Tisti, ki se zavzema za prisluškovanj in prestrezanje komunikacij, naj ne bi bil primeren za vodenje podjetja, ki v resnici prodaja zaupanje, saj mu uporabniki v upravljanje predajajo svoje lastne dokumente. Najbolj zagreti ji očitajo tudi sodelovanje v upravnem odboru naftnega podjetja Chevron, ki je po njej celo poimenovalo enega izmed svojih tankerjev.

Po drugi strani predsednik Dropboxa, Drew Houston, odločitev brani z zapisom, v katerem je zapisal, da je bila dr. Condolezza Rice tudi rektor Stanfordske univerze in član upravnega odbora Hewlett-Packard.

Kakorkoli, Dropbox se je s to potezo poskušal prebiti med »velike«, kjer kraljujeta Google in Microsoft, mednarodna prepoznavnost Condolezze Rice pa naj bi mu pomagala pri prodoru na tuja tržišča. Najverjetneje se bo poteza na dolgi rok izkazala kot uspešna, saj je večini izmed 275 milijonov uporabnikov pač vseeno kdo je v upravnem odboru podjetja. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji