Objavljeno: 19.7.2016 11:00

Do milijarde je še daleč

Iz Microsofta so sporočili, da do leta 2018 vendarle ne bodo dosegli svojega cilja – milijarde nameščenih kopij operacijskega sistema Windows 10. Trenutno so pri številki 350 milijonov, kot glavnega krivca za »zamudo« pa so ocenili težave v svojem oddelku pametnih telefonov. Prvotno je bilo mišljeno, da bodo vsako leto prodali 50 milijonov pametnih telefonov z Windows 10, vendar je danes očitno, da temu ne bo tako. Tržni delež telefonov z Windows 10 je pod en odstotek, podjetje pa je pred kratkim odpisalo vrednost celotnega nakupa podjetja Nokia (7,2 milijarde dolarjev) in iz mobilne divizije odpustilo 7800 delavcev.

Microsoft sicer še vedno meni, da bi se do milijarde dalo priti, vendar nis(m)o vsi tega mnenja. Navsezadnje konec tega meseca poteče ponudba zastonjske namestitve Windows 10, ki je bila do sedaj ključni motor doseganja zgoraj omenjene številke 350 milijonov.

Po drugi strani pa si zaradi poteka zastonjske nadgradnje večji naval obetajo prodajalci strojne opreme, ki se nadejajo nakupov novih računalnikov in prenosnikov. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji