Objavljeno: 14.5.2013 01:00

Digitalna beležnica za študente

Kljub poplavi tabličnih računalnikov z zasloni iz tekočih kristalov pri Sonyu še vedno menijo, da je precej priložnosti tudi za tehnologijo elektronskega papirja. Na Japonskem so tako predstavili prototip beležnice z (za to tehnologijo) velikanskim, 13,3-palčnim zaslonom E-Ink, ki je namenjen predvsem študentom kot digitalni nadomestek za beležnice in zvezke.

Velika in zelo tanka (debelina samo 6,8 mm) tablica ima zaslon z ločljivostjo 1600 x 1200 pik in zna prikazati 16 sivinskih odtenkov. Priloženo je posebno pisalo, s katerim lahko pišemo podobno kot na papir. Velik zaslon omogoča, da lahko študenti računajo na površino velikosti lista A4.

Beležnica, ki tehta le 358 gramov, ima vgrajen 4 GB velik pomnilnik in režo za kartice microSD, ob tem pa nudi tudi vmesnik Wi-Fi za brezžični dostop do interneta. Sony trdi, da vgrajeni akumulator omogoča kar tri tedne tipične rabe ob branju in zapisovanju. Podatkov o operacijskem sistemu za zdaj še ni, znano pa je, da bodo prototip zamisel najprej preizkusili v praktični rabi na treh japonskih univerzah.

http://www.sony.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji