Objavljeno: 1.6.2016 01:00

Dell Inspiron 2-v-1

Podjetje Dell je na sejmu Computex predstavilo cel niz novih prenosnikov, ki imajo kot skupno značilnost vrtljiv zaslon na dotik, s katerim se po potrebi spremenijo v priložnostni tablični računalnik. Hibridni računalniki Inspiron tipa 2-v-1 prinašajo najnovejše Intelove procesorje, razlikujejo pa se po velikostih zaslonov in uporabljenimi materiali.

Med novimi prenosniki je tudi model Inspiron 7000, ki ima kot prvi na svetu 17-palčni zaslon občutljiv na dotik in spremenljiv v tablični računalnik. Ta družina računalnikov, ki vsebuje tudi modele s 13- in 15-plačnimi zasloni, ima kot skupno značilnost tudi kvalitetno ohišje iz aluminija in zmogljivo grafiko Nvidia GeForce 940M. Cene se pričnejo pri 750 dolarjih.

Razred nižje je model Inspiron 5000, ki bo na voljo s 13- in 15-palčnimi zasloni. Ohišje je v tem primeru plastično, nekaj varčevanja pa je tudi pri elektroniki. Cene se tu že znižajo na začetnih 530 dolarjev. Vstopni model postaja Inspiron 11 3000 s 11-palčnim zaslonom na dotik, ki ima le 2 GB RAM in enoto SSD velikosti 32 GB, s čimer jasno ciljajo na dosedanje kupce Chromebookov. Cena je poravnana s temi – stal bo le 250 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji