Objavljeno: 20.4.2013 09:00

Daljinska harmonija

Logitech je predstavil novosti družine Harmony. Gre za univerzalne daljinske upravljalnike, ki so združljivi z več kot 225.000 napravami. Izpostaviti velja napravi Harmony Ultimate in Harmony Smart Control. Prva ima 2,4 palčni, za dotik občutljiv zaslon, ter podpira do 15 priklopljenih naprav, med njimi tudi pametne žarnice Phillips Hue. Prejetje poslanega ukaza potrdi z vibriranjem. Na trg pride že aprila, ovrednotena pa je na 350 ameriških dolarjev. Druga naprava, Logitech Harmony Smart Control, bo brez naprednejših zmožnosti, a bo hkrati cenejša. Za 130 dolarjev jo bo moč kupiti maja.

Skupna točka obeh bo Harmony Hub, črna škatlica, ki bo pretvorila RF signal z daljincev v IR žarek ali ukaz Bluetooth. Vmesnik poskrbi za nemoten sprejem direktiv, ko so na poti do ciljne naprave ovire, ki motijo neposreden dostop. Dodobra ga izkoristi tudi mobilna aplikacija Harmony, ki s pomočjo Huba telefon z operacijskim sistemom iOS ali Android spremeni v pravo univerzalno napravo za upravljanje z največ osmimi tarčami domače zabave.

Glavna privlačnost linije Harmony ostaja združevanje ukazov. Pritisk gumba z napisom Blu-ray tako na primer v enem zamahu vklopi televizor, zažene zvočni sistem, aktivira igralno konzolo PS3 in televizor prestavi na pravi HDMI vhod.

Qr1NAUfTpcs

Logitech

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 20.4.2013 | 17:01

Se da samo hub dobit? :-) Zakaj bi se sploh z daljincem ubadal, če bi hub z appom na telefonu rešil zadevo popolnoma elegantno?

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji