Objavljeno: 26.5.2014 01:00

Cenejši Windows 8.1

Microsoft je najavil novo izvedbo operacijskega sistema Windows 8.1 with Bing, ki bo še cenejša od običajne različice Oken. Namenjena je proizvajalcem strojne opreme (OEM), skupaj z njimi pa naj bi na ta način ponudili cenejše osebne računalnike in prenosnike kot doslej.

Ta izvedba okolja Windows se le malenkostno razlikuje od standardne. Skrivnost je le v temu, da proizvajalci opreme pri namestitvi ne bodo mogli spremeniti privzeti brskalnik, ki bo vselej Internet Explorer z iskalnikom Bing. Tega pri običajnih Oknih lahko nastavijo poljubno.

Še naprej pa ostaja možnost, da kupec sam spremeni privzeti brskalnik, sicer bi si zopet nakopali tožbe, vsaj v EU. Po neuradnih podatkih naj bi Microsoft tovrstno različico ponujal za samo 15 dolarjev proti 50, kolikor je bilo treba proizvajalcem odšteti doslej. To je že drugi korak za poizkus oživitve interesa nad okoljem Windows. Pred nekaj meseci je Microsoft najavil, da bo Okna ponujal povsem brezplačno, a le za naprave z diagonalami zaslonov manjšimi od 9 palcev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji