Objavljeno: 23.4.2013 17:00

Brezplačni telefonski pogovori na območju bivše Jugoslavije

Podjetje Telemach se je pridružilo skupini United Group, kjer bo skupaj s kabelskima operaterjema iz Srbije (SBB) in Bosne (Telemach B&H), satelitsko platformo Total TV in petnajstimi manjšimi podjetji, od prvega maja naprej nudilo brezplačne telefonske pogovore med Slovenijo, Srbijo ter Bosno in Hercegovino. Prva od mnogih ugodnosti bo na voljo tako zasebnim kot poslovnim uporabnikom.

Podjetje Telemach je leta 1999 skupaj z drugimi vidnejšimi slovenskimi podjetji ustanovila delniška družba BTC. Hitro so prevzeli več kabelskih operaterjev, med katerimi je bil tudi takrat največji Meglič Telekom. Zaradi zapravljivosti so večkrat potrebovali dokapitalizacijo, kar je pomenilo, da so se deleži lastništva nenehno spreminjali. Večinska lastnika sta tako med drugimi bila ameriški investicijski sklad EMP ter multinacionalka United Global Com.

Leta 2009 je v Telemach vstopil investicijski sklad Mid Europa Partners, ki je skupaj z Evropsko banko za obnovo in razvoj večinski lastnik United Group. MEP je že pred časom nakazal željo po združitvi svojih telekomunikacijskih družb s področja nekdanje Jugoslavije, zato uradna objava ni presenečenje. Cilj združitve sta vizija in izboljšanje uporabniške izkušnje.

Telemach

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji