Objavljeno: 19.3.2017 01:00

Bosch in Nvidia za samovozeča vozila

Le nekaj dni za tem, ko je Intel najavil nakup družbe MobilEye, proizvajalca rešitev za računalniški vid in samodejno vožnjo, za zajetnih 15,3 milijard dolarjev, je na vidiku nova velika poslovna povezava na področju samovozečih vozil. Bosch in Nvidia sta napovedala partnerstvo, ki bo tehnologijo samodejne vožnje prinesla v običajne, tudi cenejše avtomobile.

Bosch, ki sodi med pomembnejše dobavitelje avtomobilske elektronike, preprosto ni mogel zgolj gledati, kako se konkurenca opremlja s tehnologijo za samodejno vožnjo. MobileEye na tem segmentu predstavlja pomembnega tekmeca s trenutno vodilnim tržnim deležem na tem mladem področju. Nemški proizvajalec se bo zato oprl na tehnologijo družbe Nvidia, specifično pa na njihovo prihajajočo procesorsko platformo Xavier, ki bo pospešila procesiranje podatkov za potrebe umetne inteligence v bodočih vozilih.

Cilj novega partnerstva je nova procesna enota za vozila, ki bo na voljo okoli leta 2020. Glede na dosedanjo strategijo družbe Bosch je moč pričakovati več različnih izdelkov, med katerimi bodo tudi rešitve za vsakdanje male avtomobile, ki predstavljajo največji tržni delež med novimi vozili.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji