Objavljeno: 15.5.2013 01:00

BlackBerry Q5 in druge novosti

BlackBerry je na letni konferenci predstavil nekaj izboljšav in eno večjo novost – pametni telefon BlackBerry Q5, ki je namenjen manj razvitim trgom. Kot se spodobi, tudi Q5 temelji na operacijskem sistemu BlackBerry 10, a ima slabše tehnične lastnosti. Zaslon je denimo le 3,1-palčni z ločljivostjo 720 x 720 pik. Procesor ima dve jedri s taktom 1,2 GHz, pomnilnik Flash  je velik 8 GB, vgrajeni sta dve video kameri (5 in 2 milijona pik). Ohranili pa so klasično tipkovnico, po kateri so telefoni BlackBerry sploh zasloveli.

V primerjavi z modelom Q10 je ohišje nekoliko bolj oglato, na voljo pa bo v štirih barvah. Poleg črne, bo možno kupiti tudi rdečega, belega in takega roza barve. Cena žal ni znana, poznavalci pa pričakujejo znesek, ki je nižji od 250 dolarjev, brez subvencij seveda.

Sočasno je BlackBerry tudi predstavil osvežitev operacijskega sistema BlackBerry 10.1, ki bo sprva na voljo za model Z10. Žal so tudi vnovič prestavili prodajo zmogljivejšega brata modela Q5, pred meseci predstavljen Q10, ki bo na voljo šele junija.  

http://www.blackberry.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji