Objavljeno: 1.9.2013 01:00

Archos znova s poplavo tablic

Francoskemu proizvajalcu Archos moramo priznati, da je eden od najbolj neutrudljivih na področju tablic in drugih mobilnih naprav. Za sejem IFA v Berlinu tako vnovič napovedujejo predstavitev celega niza novih tablic in celo mobilnih telefonov.

Med njimi so novi modeli iz družine tablic Platinum, ki premorejo procesor s štirimi jedri, zaslon z ločljivostjo 2.048 x 1.536 pik in Android 4.2. Zanimiv je tudi model 101xs2, prvi predstavnik tako imenovane generacije Gen11, ki ima poleg prej naštetega še par na prednji strani postavljenih zvočnikov in opcijski magnetni pokrov, ki se spremeni v tipkovnico.

Z družino tablic Xenon stavijo predvsem na prodor v srednjem cenovnem razredu tablic, zanimivi pa sta tudi tablici ChildPad, ki je namenjena otrokom in GamePad2, ki stavi na ljubitelje iger. Sočasno je Archos napovedal tudi zanimiv telefon Archos 50 Oxygen, ki prinaša pet-palčni zaslon, štiri jedra, 16 GB Flash RAM, fotoaparat s 13 milijoni pik in Android 4.2.

Kot kaže, Archos te nove modele nujno potrebuje, da bi med drugim izboljšal svoje poslovne rezultate. V poročilu o polletni prodaji se da videti, da imajo izgubo v višini 1,96 milijona evrov in jim je v primerjavi z letom pred tem prodaja padla iz 72,2 na 53,9 milijonov evrov (rezultat za 6 mesecev). Menda je to posledica odločitve, da se z izdelki usmerijo v višji cenovni razred, hkrati pa reorganizirajo svoja predstavništva po svetu.

http://www.archos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji