Objavljeno: 12.6.2014 07:00

Apple s slušalkami Lightning?

Spletna stran 9to5Mac poroča, da je Apple v svojo specifikacijo MFi (Made-For-iPhone/iPad/iPod) dodal specifikacijo za proizvajalce, ki omogoča izdelavo slušalk, ki se na iNapravo priklopijo prek vmesnika Lightning in ne več prek običajne 3,5 mm analogne vtičnice. Programske podpore za novo specifikacijo še ni, je pa možno, da se bo pojavila v novem sistemu iOS 8.

Morebitne »digitalne slušalke« bodo lahko prenašale zvok vzorčen s 48 kHz, v obliki brez izgub, omogočena pa bo tudi podpora 48 kHz mono mikrofonu. Seveda bo omogočeno tudi upravljanje glasnosti, itd.

Morebitne posledice prehoda na digitalne slušalke so daljnosežne. Apple bi jih lahko prilagodil tudi tako, da bi npr. delovale le z določeno aplikacijo, npr. iTunes Radio in aplikacijo Music, čeravno se to ne sliši ravno logično. Je pa možno, da bodo prve tovrstne slušalke prišle iz tabora Beats, ki ga je Apple pred kratkim kupil.

Naj omenimo še slabost morebitnih novih slušalk – trenutno je videti, da ne bi bilo mogoče poslušanje glasbe medtem ko se iNaprava polni. Seveda pa trenutno tudi ni videti, da bi Apple v bližnji prihodnosti iz novih iNaprav odstranil standardni 3,5 mm priključek za analogne slušalke. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji