Objavljeno: 20.2.2017 08:00

Apple s prepoznavo obraza

Že vrabci na strehi čivkajo, da bo Apple naslednjemu modelu telefona iPhone odstranil osrednji gumb, v katerem se skriva tipalo za branje prstnih odtisov (enako kot bo to storil Samsung na svojem Galaxy S8). Posledično se poraja vprašanje, ali bodo v Cupertinu omogočili drug način identifikacije uporabnika. Kaže, da je odgovor pritrdilen, Apple naj bi po zadnjih informacijah za vsoto nekaj milijonov evrov kupil izraelsko podjetje RealFace, ki se ukvarja s strojnim prepoznavanjem obraza. V Cupertinu novice niso uradno komentirali, a kjer je dim, je tudi ogenj. Apple mrzlično išče nov način prijave v mobilni sistem in kaj lahko ga je našel v natančni izraelski tehnologiji, ki deluje v najrazličnejših delovnih pogojih. Izraelci so uradno spletno stran podjetja že odstranili.

Naj spomnimo - prepoznavo obraza za odklep telefona je že pred leti zelo glasno propagiral Google, v svojem sistemu Android. Nakar je v novih različicah zadeva prav potihem izginila.

Calcalist

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

anderssen | 20.2.2017 | 09:59

Zamisel zanimiva, možna izvedba pa problematična-čisto iz praktičnih razlogov. Ta čas, ko s telefonom ciljaš svoj obraz, imaš s fingerprintom že odklenjen telefon/tablico. Na prenosniku/tablici je zadeva zelo uporabna. Na telefonu pač ne. Iz prakse z Lumio 950(scan roženice) vem, da ni tako praktično kot zgleda.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji