Objavljeno: 20.12.2014 01:00

Apple Pay prihaja v Evropo

Sodeč po oglasih za nova delovna mesta, se Apple pospešeno pripravlja za prenos svojega še svežega mobilnega sistema Apple Pay tudi v Evropo. V oglasu je razvidno, da bo sedež evropske ekipe v Londonu, ta pa bo imela predvsem za cilj prepričati banke in trgovce, da bi posvojili Applov plačilni sistem.

Apple seveda ne želi uradno še nič potrditi, ohlapno trdijo le, da lahko pričakujemo novosti nekje v letu 2015. Sočasno naj bi se Apple Pay širil tudi na Srednji vzhod, v Indijo in Afriko. Po nekaterih informacijah pa naj bi se morda še pred tem na Kitajskem za plačila z Apple Pay dogovorila trgovski velikan Alibaba in Apple.

Medtem iz ZDA prihajajo novi podatki, ki kažejo na zelo dober sprejem novega plačilnega sistema. Sodeč po raziskavi družbe ITG Investment Research naj bi Apple Pay v novembru osvojil okoli 1% vseh digitalnih plačil v ZDA. To se sicer zdi razmeroma malo, če primerjamo z 18% družbe Square ali 78% družbe PayPal, toda to bila zmota.

Natančnejši pregled je razkril, da je kar 60% lastnikov novih iPhonov (edini, ki trenutno podpirajo Apple Pay) v novembru opravilo več nakupov, v povprečju 1,4-krat na teden. To pa je bistveno več, kot pri PayPalu, kjer je le okoli 20% uporabnikov storitev uporabilo večkrat v mesecu. Po sedanjih ocenah Apple Pay v ZDA podpira že okoli 200.000 trgovin.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji