Objavljeno: 28.4.2015 01:00

Apple odlično s prodajo iPhonov

Apple je svoje zadnje četrtletje zopet zaključil z odličnim poslovnim izidom. Skupno so ustvarili 58 milijard dolarjev prihodkov in 13,6 milijard dolarjev dobička, kar je občutno bolje kot v enakem prvem četrtletju 2014. Tedaj so prihodki znašali 45,6 milijard in dobiček 10,2 milijard dolarjev.

Levji delež uspeha so ustvarili s telefoni iPhone, saj je bilo prodanih 61,2 milijonov primerkov, kar je drugi najboljši rezultat za lanskim prednovoletnim obdobjem. Veliko zaslugo imajo pri temi Kitajci, ki so kupili kar za 16,8 milijard dolarjev Applovih izdelkov.

Dobro so se prodajali tudi računalniki Mac, medtem ko so pri tablicah iPad zabeležili zopet občuten padec, tokrat kar za 23% v primerjavi z enakim obdobjem leta 2014. Več kot očiten je trend, pri katerem se vse več kupcev odloča za iPhone z velikimi zasloni namesto za tablice.

Glede na to, da pri Applu sedijo na ogromni količini denarja, so se odločili, da bodo povečali fond za delničarje. Ta vključuje tako izplačilo dividend, kot tudi možnost odkupa delnic na prostem trgu. Po novih načrtih naj bi Apple do marca 2017 vrnil skoraj 200 milijard dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji