Objavljeno: 20.1.2014 06:00

Apple novači medicince

Apple je v zadnjem času na trgu delovne sile pobral kar nekaj talenta. Seznam celokupno gledano daje precej jasno sliko, kaj stoji za nedavnimi besedami Tima Cooka, da bo 2014 za podjetje iz Cupertina zelo pomembno, če že ne prelomno.

Nazadnje so pri Applu pod okrilje vzeli Nancy Dougherty, ki je pri podjetju Sano Intelligence delala na obližih, ki uporabniku brez igel in bolečin z uporabo posebne tehnologije analizirajo kri. Če informacijo združimo z zaposlitvijo Ravija Narasimhana, predhodno iz Vital Conncta, ki je razvil tipalo za štetje korakov, merjenje temperature in pravilnost dihanja, je jasno, da bo ena izmed prihajajočih Applovih naprav (med drugim) skrbela za naše zdravje.

Tako Nancy kot Ravi bosta zagotovo delala na nosljivem računalniku, ki ga v Applu bržčas hitijo razviti. Ali bo to pametna ura, zapestnica (Apple je najel tudi oblikovalca podjetja Nike) ali povsem nekaj drugega je vseeno, tekmeci so Applu z inovacijami vedno bližje in zdi se, da naslednja velika žival (stvar) ne bo prišla iz Applovega hleva. Google je ravno prejšnji teden napovedal, da dela na kontaktnih lečah, ki bi sladkornim bolnikom merile sladkor v krvi.

Nancy Dougherty

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji