Objavljeno: 21.9.2013

Apple iOS7, nekaj napak(ic)

Ko nek program (ali operacijski sistem) v roke hkrati dobi nekaj milijonov ljudi, je to zagotovo eden najboljših »beta testov« oz. iskanja morebitnih napak. To se je izkazalo tudi v primeru novega Appleovega mobilnega operacijskega sistema iOS7, kjer sta nekaj dni po predstavitvi že odkriti dve varnostni napaki. Mi pa smo odkrili še tretjo, ki sicer ni varnostna.

Najprej je zelo natančen uporabnik našel način, kako se da zaobiti vnos šifre v sicer zaklenjen telefon. Na zaklenjenem zaslonu s prsti potegnemo navzgor in tako pridemo v Control center, od tam pa v aplikacijo Alarm Clock. Če potem zadržimo tipko za spanje, se ponudi možnost s potegom prsta ugasniti telefon. Namesto tega izberemo Cancel in z dvojnim klikom na tipko Home pridemo v zaslon za večopravilnost. Ta ponudi dostop v aplikacijo Photo, od koder lahko pošiljamo elektronsko pošto.

Včeraj pa se je izkazalo, da je mogoče z zaklenjenim telefonom klicati na poljubno številko, ne samo na številko za nujne primere. Iz zaklenjenega zaslona izberemo klic na številko za nujne primere, tam vtipkamo želeno številko in večkrat zapored izberemo tipko za klicanje. Telefon se bo »sesul« in padel v zaslon z Apple logotipom, toda klic bo vseeno vzpostavljen. Apple je že potrdil, da napako popravljajo.

Naš avtor Žiga Veber pa je ob snemanju svoje hčerke našel še eno zanimivo napakico. Če video v galeriji odpremo tako, da ga s prstoma povečamo (in ne tako, da ga le izberemo), se video predvaja z večkratno hitrostjo. V različici iOS 6 te težave ni bilo, pojavlja pa se tako na telefonih kot na iPadu. Komentar ostalih članov uredništva – »na ta način pa še nikoli nismo poskusili odpreti videa, vse kaže, da tega tudi pri Applu ne uporabljajo«. ;)

 

5xnTG0ewZi8

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Z.Veber | 26.9.2013 | 21:05

Napaka žal ostaja tudi po namestitvi posodobitve 7.0.2, a se je pojavila šele pri drugem poizkusu. In od takrat naprej ostaja vselej prisotna.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji