Objavljeno: 3.4.2013 01:00

Apple iOS 7 zamuja

Sodeč po virih blizu podjetja Apple, nova različica operacijskega sistema iOS za mobilne naprave zamuja za internimi roki. V zadnjih letih smo že nekako navajeni, da Apple skoraj z vsako novo generacijo mobilnih naprav pripravi tudi novo različico operacijskega sistema zanje. Morda pa se bo z iOS 7 ponovila zgodba izpred nekaj let, ko je nova strojna oprema prehitela dobavljivost operacijskega sistema, ki je bil uporabnikom na voljo nekoliko kasneje.

Po virih sodeč bo novi iOS7 po videzu kar precej drugačen od dosedanjih različic, kjer naj bi se poznalo delo glavnega oblikovalca Jonathan Ive-ja, ki je jeseni prevzel razvoj uporabniškega vmesnika po odhodu Scotta Forstalla. Apple naj bi skrajšanje razvoja dosegel z internim dodajanjem inženirjev, ki so sicer vključeni v razvoj novega Mac OS X (10.9).

Sistem iOS 7 menda Applovi zaposleni že uporabljajo v javnosti, vendar budno skrbijo, da podrobnosti in videz ne bi prišli v javnost. Razmeroma enostavno jih moč zaznati po tem, da imajo na mobilnih naprav posebne zaslonske filtre, ki preprečujejo poglede od strani.

Po sedanjih namigih naj bi Apple prvo letošnjo novost predstavil še v aprilu in sicer na področju tablic iPad. Po vsej verjetnosti bo to iPad z zaslonom velikosti 9,7 palcev, lahko pa se mu pridruži tudi druga generacija tablic iPad Mini, tokrat z zaslonom Retina. Mobilni telefon iPhone 5S in morda še kakšna novost pa naj bi bili predstavljeni sredi poletja.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji