Objavljeno: 17.1.2017 14:00

Android Wear 2.0 naj bi prišel 9. februarja

Sodeč po objavi na Twitterju naj bi bila naslednja generacija sistema Android Wear uradno objavljena devetega februarja. Razvijalci imajo do nje dostop že nekaj časa, pri Googlu so ravno prejšnji teden pošiljali elektronsko pošto razvijalcem, da se v začetku februarja pričakuje novi firmware. Seveda je nadgradnja odvisna od končnih proizvajalcev, tako kot pri pametnih telefonih, torej bodo uporabniki morali še nekoliko počakati (nekatere starejše naprave, denimo Motorolina Moto 360, naj sploh ne bi dobile nadgradnje). V prvi četrtini leta se sicer pričakuje tudi nove pametne ure neposredno od Googla.

Novi sistem prinaša kar nekaj novosti. Zanimiva je podpora samostojnim aplikacijam brez aktivne povezave s telefonom, prišla bo tudi ločena trgovina Google Play za namenske aplikacije. Sistem bo prinesel nekoliko drugačno oblikovanje, povzeto po zadnji generaciji Androida. Novi bodo tudi pripomočki (widget), ki jih bomo lahko dodali na obraz ure (torej komplikacije, kot jih poznamo iz klasičnih ur).

Tudi sami smo preizkusili že več naprav z Android Wear, nekatere so bile sicer že povsem spodobne, a resnejšega preboja na trgu še niso doživele. To pravzaprav velja za vse pametne ure, še najuspešnejša, Applova Watch, je v primerjavi z drugimi napravami tega proizvajalca prodajno manj uspešna, kot je bilo sprva napovedano.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji