Objavljeno: 30.7.2013 01:00

Android prehiteva Applove iPade

Sodeč po najnovejšem poročilu družbe Strategy Analytics naj bi tablice Android v letošnjem drugem četrtletju močno prehitele Apple in njihove priljubljene iPade. Proizvajalci tablic z Androidom naj bi skupaj v prodajo poslali 34,6 milijonov izdelkov, Apple pa samo 14,6 milijonov tablic. To pomeni, da ima Android na področju tablic zdaj kar 67 % trga, Apple pa 28,3 %. Še pred enim letom je bilo razmerje precej bolj izenačeno – 51,4 % za Android in 47,2% za Apple.

V bran tablic iPad je treba povedati, da je podjetje Strategy Dynamics navedlo podatke, ki kažejo, koliko izdelkov je bilo poslanih v prodajo, ne pa vselej tudi prodanih. Kako velika razlika je med tema dvema pojmoma, ilustrirajo nedavno objavljeni podatki družbe Microsoft, ki je morala zaradi slabe prodaje tablic Surface RT odpisati kar 900 milijonov dolarjev zalog.

V tabeli družbe Strategy Dynamics so namreč v primeru družbe Apple dejansko prodani izdelki, kar potrjuje tudi nedavno objavljeno letno poročilo družbe Apple. Na drugi strani proizvajalci, kot so Google in Amazon nikoli ne razkrivajo dejanskih številk prodaje, Samsung pa navaja samo število poslanih izdelkov v distribucijske kanale. Razlike med merjenimi količinami so torej lahko, odvisno od posameznega proizvajalca, precej velike.

Če na poročilo pogledamo iz druge plati, posameznih izdelkov, je iPad še vedno daleč pred katerimkoli drugim posamičnim modelom konkurence. Res pa je, da analitiki že nekaj časa opozarjajo, da mora Apple osvežiti svojo ponudbo, da bi ohranil prodajni moment iz nedavne preteklosti.

http://www.strategyanalytics.com/default.aspx?mod=pressreleaseviewer&a0=5403

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji