Objavljeno: 14.6.2014 06:00

Ameriški maršali na dražbi prodajajo zasežene bitcoine

Če želite kupiti večjo zalogo bitcoinov in vas je strah, da bi to na borzi njegovo ceno poneslo v višave, jih lahko kupite na dražbi ameriških organov pregona.

Ameriški organi pregona (US Marshals Service) namreč razpisujejo prodajo slabih 30.000 bitcoinov, ki so jih zasegli na strežnikih ilegalne spletne za prodajo prepovedanih substanc Silk Road. Po trenutnih tečajih so omenjeni bitcoini vredni 18 milijonov dolarjev. Gre za del bitcoinov, ki so jih zajeli pri raciji strežnikov Silk Road, ne vključujejo pa bitcoinov, ki so jih zasegli lastniku strani Rossu Williamu Ulbrichtu.

Dražbeni postopek se bo odprl v ponedeljek in zaprl naslednji ponedeljek, za sodelovanje pa je treba izpolniti poseben obrazec, poslati kopijo osebnega dokumenta in položiti 200.000 dolarjev kavcije. Sledila bo spletna avkcija, ki bo potekala prihodnji petek, na kateri se bodo bitcoini prodajali v paketih po 3.000 bitcoinov, pri čemer je mogoče kupiti le cel paket.

Slovenci pri avkciji bržkone ne bodo sodelovali, a to niti ni pomembno. Precej pomembnejša je nova, to pot implicitna potrditev ameriških organov pregona, da je bitcoin legalna, legitimna in splošno sprejeta dobrina, ki ima realno vrednost.

http://www.usmarshals.gov/assets/2014/bitcoins/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji