Objavljeno: 21.10.2013 01:00

AMD izplaval iz rdečih številk

AMD je po dolgem in negotovem obdobju končno izplaval iz rdečih številk in  vlagateljem vzbudil kanček zaupanja. Zadnje četrtletje so končali z 48 milijoni dolarjev dobička ob prometu v višini 1,46 milijarde dolarjev. To je bistveno bolje kot v četrtletju pred tem, ko je podjetje zabeležilo 131 milijonov dolarjev izgube in je tokrat celo bolje od napovedi finančnih analitikov.

Recept za uspeh odraža trenutno stanje v računalništvu: če bi računali samo na prodajo izdelkov za osebne računalnike, bi AMD še vedno beležil minus. Prodaja teh izdelkov se je namreč zmanjšala za kar 15% na letni ravni. Namesto tega so novi zagon omogočili izdelki, ki so namensko razviti za igralne konzole Microsoft, Nintendo in Sony. Tu je AMD v letu dni prihodke domala podvojil.

Naslednji korak za družbo so tablice, mobilni telefoni in specializirane naprave (če odmislimo konzole), kjer družba še zdaleč ne dosega rezultatov, ki bi jih želeli. Zato lahko v prihodnje pričakujemo največji fokus prav na mobilnih izdelkih.

http://www.amd.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji