Objavljeno: 13.9.2016 01:00

Ali Google spreminja taktiko?

Podjetje Google, kot največji ponudnik spletnih storitev in rešitev, je že dolgo časa znan po tem, da uporabnike tako rekoč »zaklepa« v svoj ekosistem. Drugače povedano, v svojih izdelkih, kot je pisarniška zbirka Apps, dovoljuje le hrambo podatkov na svoji infrastrukturi in v lastnih spletnih storitvah.

Kot kaže, pa se je spletni velikan odločil spremeniti taktiko. Na konferenci BoxWorks v San Franciscu so najavili, da bodo v kratkem uporabnikom programov Docs, Sheets in Slides omogočili hrambo dokumentov v spletnem pomnilniku Box, ki je tekmec njihovi storitvi Google Drive.

Podpredsednica družbe Google Diane Green je najavila, da želi Google postati bolj odprt v svojih storitvah in omogočiti uporabnikom izbiro ter lažjo povezavo spletnih storitev. Box naj bi bil prvi, menda pa bodo v prihodnje podobne dogovore sklenili tudi z drugimi ponudniki spletnih storitev.

Korak je zelo podoben tistemu, ki ga je pred časom naredil Microsoft, ki je v svojih pisarniških programih, zlasti na mobilnih platformah, podprl tudi konkurenco, ko sta storitvi Box in Dropbox. Analitiki menijo, da je Google v tem primeru ravnal tudi taktično, saj bo na ta način preventivno utišal kritike, ki spletnega velikana vse bolj pogosto obtožujejo monopolnega ravnanja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji