Objavljeno: 5.5.2013 01:00

Adobe Lightroom za tablice

Adobe Lightroom je znamenitost na področju programske opreme za urejanje fotografij, kot kaže pa bo posebna različica kmalu na voljo tudi za tablične računalnike. Predstavniki družbe so na konferenci Grid javno prikazali prototip programa, ki je deloval na tabličnem računalniku Apple iPad. Za zdaj sicer še molčijo o številnih podrobnostih, kot tudi podatku, na katerih tabličnih platformah bo program deloval.

Po vseh verjetnosti bo nov mobilni app predstavljen kot dopolnilni program za tistega, ki deluje na osebnih računalnikih PC in Mac. Močno bo povezan z oblakom, saj bo prek njega mogoče izmenjevati fotografije z namiznimi računalniki. Znano je, da bo možno na tablici pregledovati in obdelovati fotografije v zapisih RAW z enako stopnjo natančnosti, kot v namiznih različicah programa.

Program bo vseboval številna orodja za retuširanje in obdelavo fotografij, kot tudi izbor in razvrščanje posnetega materiala. S pridom bo uporabljal zmožnosti zaslonov na dotik, zlasti pri povečevanju in izboru delov fotografij. Program lahko pričakujemo v drugem polletju letošnjega leta.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji