Objavljeno: 11.10.2013 06:00

Acer predstavil C720 Chromebook

Dan po HP-jevi predstavitvi novega malega prenosnika z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS je mišice pokazal tudi Acer. Pokazali so C720, ki so ga napovedali že na IDF-ju pretekli mesec, a so bili tedaj še precej skopi z detajli. Sedaj je znanega že več, med drugim tudi to, da bo njegova cena še nekoliko nižja kot HP-jevega, in sicer bo stal 250 dolarjev.

Poganjal ga bo procesor družine Haswell s frekvenco 1,4 GHz (Intel Celeron 2955U). Ima 4 GB pomnilnika in 16 GB spomina, grafika pa na 11,6-palčnem zaslonu prikaže 1366 x 768 točk. V tem pogledu je torej enak HP-jevemu Chromebooku 11, katerem več kot očitno konkurira. Slednji ima sicer dvakrat manj pomnilnika in procesor Samsung Exynos 5250.

Acer C720 je nadgradnja predhodnika C7 (pravzaprav tudi pomanjšava, saj je 30 odstotkov tanjši in lažji), ki je imel velike težave z avtonomijo. Novi model naj bi zdržal osem ur in pol normalne uporabe, zagnal pa naj bi se v sedmih sekundah, pravi prodajalec. Za povezljivost je poskrbljeno z 802.11 a/b/g/n, USB 2.0 in 3.0, SD-bralnikom in HDMI-izhodom.

Acer pravi, da bo modelov več. Opisani podatki veljajo za začetni model Acer C720-2800. Ostali bodo zmogljivejši in dražji, imeli pa bodo tudi bonbončke, kot je 4G LTE in – to je še bolj ugibanje – na dotik občutljiv zaslon. Manjka pa mu, če ga primerjamo s HP-jevim izdelkom - polnjenje prek enotnega priključka micro-USB. Škoda.

Na voljo bo v prihajajočih tednih. Prevedeno to pomeni, da ga bodo imeli Američani v trgovinah do začetka decembra, ko se začne nakupovalna norija. Drugod pa, kdove kdaj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji