Objavljeno: 18.1.2017 13:00

3D televizija se poslavlja

Zadnjih nekaj let so proizvajalci televizorjev vse bolj ignorirali tehnologijo 3D, sedaj pa jo opuščata še zadnja dva, konkretno Sony in LG. Med televizorji, ki bodo v njunih prodajnih programih v letu 2017, ne bo niti eden imel podpore za 3D vsebine. Samsung je podporo za 3D vsebine ukinil že v lanskoletnih televizorjih, enako velja za Philips.

Še pred štirimi leti smo na raznih sejmih poslušali o uporabnosti teh tehnologij, med drugim smo videli tudi prikaz, kako lahko dva uporabnika na istem televizorju gledata dve povsem drugi sliki. A v praksi tehnologija ni bila dovolj dodelana (vsak od sistemov je imel kako pomanjkljivost), vsebine so premalo izkoristile možnosti, hkrati jih ni bilo ravno veliko. Vseeno pa še vedno izhajajo tudi 3D različice filmov (predvsem v obliki ploščkov Blu-Ray).

Proizvajalci so sedaj množično presedlali na visoke ločljivosti 4K, vse bolj popularen (vsaj pri dražjih televizorjih) je način HDR (torej večji dinamični razpon, ki hkrati ponuja več podrobnosti tako v temnih kot v svetlih predelih slike).  

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji