Objavljeno: 6.4.2013 01:00

2 milijardi minut na dan

Microsoft je objavil nekaj zanimivih statističnih podatkov o uporabo omrežja Skype. Uporaba internetnih pogovorov prek omrežja še vedno hitro narašča in je nedavno presegla nivo neverjetnih 2 milijard pogovornih minut oziroma 33 milijonov ur v enem dnevu. Še drugače povedano – uporabniki dnevno »zapravijo« 38 stoletij za kramljanje v omrežju.

Microsoft je leta 2011 za Skype odštel zajetnih 8,5 milijard dolarjev, mnogi pa so se že tedaj  spraševali, kako bo povrnil naložbo ob dejstvu, da velika večina uporabnikov uporablja zgolj brezplačno različico storitve. Toda v zadnjih dveh letih se je število plačljivih naročnikov nenehno povečevalo, načrtovane smeri razvoja pa obetajo nove vire zaslužka.

Skype je v zadnjih dveh letih utrdil položaj prevladujočega omrežja za internetne telefonijo. Na voljo je praktično na vseh platformah, povezan pa je tudi z vodilnimi družabnimi omrežji, na primer Facebookom. V letošnjem letu bo Microsoft prvič povezal Skype s svojim poslovnim izdelkom Lync, s čimer se bo odprla pot za povezljivost tudi v poslovnem svetu, ki se je omrežja Skype doslej v večji meri izogibal. Prav od tu naj bi prišel največji vir novega zaslužka.

http://www.skype.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji