Objavljeno: 22.5.2018 05:00

Današnje zaslišanje Zuckerberga v Bruslju v živo

Danes ob 18.15 se bo v Bruslju začelo zaslišanja Marka Zuckerberga pred evropskim parlamentom, ki bo trajalo 75-minut. Prvotno je kazalo, da bo potekalo za zaprtimi vrati, a sta si Facebook in Zuckerberg v zadnjem hipu premislila tako si bomo zaslišanje lahko ogledali tudi prek spleta. Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je odločitev pozdravil.

Na zaslišanju oziroma srečanju, kot ga imenujejo Zuckerberg in predstavniki Parlamenta, bo prvi pojasnjeval, kako podjetje varuje osebne podatke uporabnikov. Zaslišanje je posledica izbruha afere Cambridge Analytica, zaradi česar se je moral Zuckerberg zagovarjati tudi pred ameriškim kongresom. V EU se mu zagovarjati ni treba, a je vseeno pristal na pogovor. V sredo se bo Zuckerberg sešel tudi s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

Ko je sprva Zuckerberg želel pogovor za zaprtimi vrati, je to sprožilo precej negodovanja nekaterih poslancev in zainteresirane javnosti. Več kot 30.000 ljudi je podpisalo peticijo, da mora biti pogovor javen. Še vedno pa Parlamentu niso zadovoljni z dejstvom, da se bo Zuckerberg pogovarjal le z nekaterimi poslanci. Pogovor zahtevajo tudi poslanci britanskega parlamenta, kamor pa Zuckerberg nima namena potovati.

Prenos bo na uradni strani.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji