Objavljeno: 18.5.2018 13:30

Nova plačljiva Youtuba

Google že kar nekaj časa ponuja tudi plačljivi servis Youtube Red, ki pri nas ni na voljo, za poslušanje glasbe pa Play Music (ki je). Od 22. maja naprej bo Youtube Red »razbit« na nova servisa Youtube Music in Youtube Premium. Pri nas zaenkrat še ne bosta na voljo.

Youtube Music je mišljen kot neposredni konkurent najbolj priljubljenemu glasbenemu servisu Spotify, na voljo bo tako v obliki spletnega servisa kot aplikacije, stal pa bo 9,99 dolarjev na mesec ali pa zastonj, če bo uporabnik zadovoljen z oglasi v njem. Ključna prednost pred konkurenco, kot si jo zamišlja Google, je iskanje in predlaganje glasbe, ki bo uporabljalo vse že znane Googlove trike iz spleta – lokacijo, uporabnikove navade, zgodovino poslušanja in seveda iskanje z razpoznavanjem vsebine. Menda se bo dalo glasbo najti tudi opisno, denimo »tista hipsterska pesem z žvižganjem«. Prednost naj bi bila tudi neposredna povezanost originalnih posnetkov s tisoči priredb, ki so na voljo na Youtubu.

Youtube Premium je mišljen kot filmski servis, kjer bodo uporabnikom za 11,99 dolarjev na voljo originalne Youtube vsebine, kot so filmi in serije.

Malce težko si je predstavljati, da Google ob tej ponudbi še vedno vzdrževal tudi Youtube Music podoben glasbeni servis Play Music. Morda bo ostal le za nas, spregledane dežele tega sveta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji