Objavljeno: 18.5.2018 13:00

Brezžični Android Auto tudi na Android 8

V aprilu je Google napovedal, da je končno na voljo brezžična različica sistema Android Auto. Zaenkrat le v ZDA in le na nekaterih avtomobilskih sistemih JVC in Kenwood, hkrati pa je bilo razumeti, da bo na telefonski strani za delovanje sistema treba počakati na novi Android 9 (zaenkrat znan kot Android P). (Android P je sicer na voljo kot preizkusna različica beta, ki jo bomo preizkusili za naslednjo številko Monitorja.)

Nova informacija pa je, da bo novi Android Auto, kot kaže, na voljo tudi za nekatere lastnike telefonov z Android 8. Kenwood pravi, da bo na voljo tudi za nekatere »ne Google« telefone.

Android Auto je sistem, ki upravljanje z nekaterimi aplikacijami za telefon omogoča na zaslonu, ki je vgrajen v avtomobil. Na ta način lahko uporabnik namesto v avtomobil vgrajenega sistema navigacije (ki je danes skoraj brez izjeme slabša od tiste, ki jo ponuja Google) uporablja Google Navigation, namesto vgrajenega glasbenega sistema pa denimo Google Music. Ključna omejitev, poleg dejstva, da kar nekaj novih avtomobilov Android Auto (še?) ne podpira, je dejstvo, da sistem deluje le prek povezave s kablom USB. Brezžična povezava bo zagotovo pomemben korak k večji priljubljenosti sistema.

Če nimamo avtomobila s podporo za Android Auto, si lahko občutek delovanja do neke mere pričaramo tudi z ustrezno aplikacijo na telefonu.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji