Objavljeno: 17.5.2018 09:00

HTC napovedal telefon, ki naj bi temeljil na - veriženju blokov

Histerija kupovanja in prodaje kriptovalut se je od lanskega decembra polegla, tehnologija veriženja blokov (blockchain), ki stoji v ozadju le teh, pa je še vedno zelo vroča. Tako zelo vroča, da postaja že t.i. »buzz word«, besedica, ki jo je treba kar čim večkrat pripeti kamorkoli, ker ima to merljive finančne učinke. Znani so primeri podjetij, ki se jim je vrednost na borzi nekajkrat povečala samo zato, ker so  v ime podjetja dodali »blockchain«, podobne poskuse pa zadnje čase videvamo tudi pri nas.

HTC, podjetje, ki je bilo nekoč zelo uspešno pri razvoju in izdelavi pametnih telefonov z Androidom, je zadnje čase v težavah, zato niti ni nenavadno, da si imidž poskušajo popraviti na podoben način kot zgoraj omenjena podjetja – napovedali so telefon HTC Exodus, ki naj bi ga »poganjala tehnologija veriženja blokov«. V praksi naj bi to pomenilo, da bo imel telefon nameščeno univerzalno kripto denarnico in strojno podporo za kriptovalute in decentralizirane aplikacije. V začetku naj bi imel Exodus podporo za bitcoin, ethereum in druga ključna omrežja. HTC si sicer zamišlja omrežje, ki bo za vozlišča uporabljalo telefone Exodus.

Vodja projekta je Phil Chen, ki je pri HTCju vodil projekt Vive, njegov novi naslov pa bo »decentralized chief officer«. Mimogrede, v ta trend sodijo tudi nekdanji vodje Instagrama in Facebook Messengerja, ki so pri Facebooku po novem zadolženi za oddelek za veriženje blokov.

Ali bo HTCju s tovrstnimi marketinškimi napovedmi svoj ugled v svetu proizvajalcev telefonov uspelo povečati, bomo pa še videli.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji