Objavljeno: 11.5.2018 10:00

Google kupuje startup za lažje selitve v oblak

Podjetje Google si zelo prizadeva, da bi v svoje strežnike v oblaku pritegnil več poslovnih uporabnikov. V ta namen so najavili nakup startup podjetja Velostrata, ki ima zanimive rešitve za lažje selitve poslovnih aplikacij v oblak.

Družba Velostrata je razvila sofisticirana orodja, ki omogočajo nekaj, kar se bo marsikomu zdelo nemogoče ali vsaj zelo težavno, ločevanje pomnilniških in procesorskih resursov v obstoječih poslovnih rešitvah. Zamisel je zelo ambiciozna: s pomočjo teh tehnologij bi podjetja lahko podatke in pomnilniške sisteme zadržala v svojih podatkovnih centrih, procesni del pa gostovala v oblaku.

Taka strategija ima več koristnih učinkov, med drugim lažji nadzor nad podatki in dostopom v lastnih podatkovnih centrih, kar je v časih GDPR in drugih direktiv ter standardov vse bolj pomembno. Podjetja lahko nato izvajajo migracije iz lastnih podatkovnih centrov v oblak po korakih in s tempom, pri katerem se počutijo bolj lagodno.

Ali pa glede na trenutne potrebe. Tehnologija Velostrata omogoča pravzaprav tudi zelo hitro selitev posameznih tipov strežniških in pomnilniških sredstev, s čimer se lahko podjetje lažje prilagodi morebitnim povečevanjem in zmanjševanjem zahtev po sredstvih. Če v podatkovnem centru ta niso zadostna, se lahko virtualni stroj preprosto in hitro preseli v oblak, kjer so na voljo dodatna sistemska sredstva.

Trenutno še ni povsem jasno, kako bo Google tehnologijo Velostrata vgradil v svojo ponudbo. Pričakovati je mogoče, da se bo ponudnik sčasoma osredotočil na podporo za Googlov oblak (zdaj podpirajo podobne migracije tudi v konkurenčnih oblakih), prav mogoče pa je, da bo Google dele tehnologije vgradil v druge (obstoječe) oblačne storitve.

N2MX5LsMllw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji