Objavljeno: 17.4.2018 05:00

Prenova Gmaila prinaša sporočila, ki se sama uničijo

Gmail dobiva prenovo, ki pa ne bo le vizualna, temveč bo prinesla nekaj novih funkcij. Med njimi je zelo zanimiva možnost časovno omejenih sporočil, ki se uničijo po določenem času po odprtju.

Zamisel je preprosta in jo nekatere aplikacije za hipno sporočanje že podpirajo. Novi Gmail naj bi imel možnost Confidential Mode, ki bo omogočala nastavljanje trajanja veljavnosti sporočil. Taka sporočila se ne bodo mogla posredovati, prenesti ali prekopirati. Ko bo potekel rok trajanja, se bodo avtomatično izbrisala. Možno bo celo določiti geslo, ki ga bo prejemnik prejel po SMS-u, brez katerega sporočila ne bo možno odpreti.

Ob takšnih idejah se vedno postavi vprašanje, kako neki bo Google to izvedel. Elektronska pošta je prastara tehnologija, ki je standardizirana in novosti ne mara. V spletnem odjemalcu lahko Google naredi, kar hoče, toda dostop prek POP3 ali IMAP je, kakršen je. Za zdaj kaže, da bo v tem primeru prejemnik sporočila dobil le povezavo do spletnega mesta, kjer bo lahko pogledal sporočilo. Prav tako storitev najbrž ne bo delovala, če prejemnik ne uporablja Gmaila.

Sedaj mora Google le še preprečiti Printscreen in fotografiranje zaslona.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji