Objavljeno: 15.1.2018 01:00

Skype bo šifriral pogovore

Skype je še naprej eden najbolj priljubljenih programov za trenutno sporočanje in videokonference, še posebej v poslovnem okolju. V novem partnerstvu s podjetjem Signal pa bo v prihodnje ponujal tudi bistveno bolj varne zasebne pogovore (Private Conversations).

Protokol za šifrirano sporočanje Signale je eden najbolj razširjenih na svetu, saj ga po ocenah uporablja že okoli milijarda uporabnikov. Med drugim ga uporabljajo priljubljene spletne storitve, kot so WhatsApp ter ponunika Google in Facebook. Protokol uporablja nove ključe za šifriranje AES pri vsakem novem sporočilu, ki so ga varnostni strokovnjaki doslej označevali za robustnega in brez ranljivosti.

Microsoftova implementacija protokola Signal je za zdaj na voljo le izbranim preizkuševalcem Skype Insiders in je funkcionalno dokaj omejena. Šifriranje iz konca-na-konec je za zdaj na voljo le za pogovore med dvema osebama, saj ne podpira skupine, prav tako pa ne omogoča popravljanje sporočil ali prenos datotek. Poleg tega je trenutno omejena na določene tipe naprav. Toda podpora za Signal pomeni, da se Microsoft zaveda pomena zaščite svojih uporabnikov pred prisluškovanjem in drugimi zlorabami.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji