Objavljeno: 11.1.2018 13:00

Novosti sejma CES 2018

V Las Vegasu poteka sejem CES 2018, na katerem vsi večji proizvajalci elektronske opreme predstavljajo svoje favorite za prihajajoče leto.

Medtem ko smo o LGju, Lenovu, Samsungu, Acerju in Intelu že precej pisali v ločenih novicah, si oglejmo, kaj so nam pripravili ostali.

Pri Googlu se je vse vrtelo okoli njihovega digitalnega pomočnika. Na predstavitvi z jasnim nazivom Hey Google so v sodelovanju s podjetji Bang & Olufsen, Jaybird, JBL, Lenovo, LG, Klipsch, Panasonic, RIVA Audio in Sony predstavili nove pametne zvočnike, slušalke in naprave z zasloni, občutljivimi za dotik. Najbolj je navdušila naveza s proizvajalcem avtomobilov KIA, čigar vozila se bodo osredotočila na nove zmožnosti pomočnika Android Auto. Lastniki modelov K900, Optima in Soul EV bodo z glasom dostopali do navigacije, glasbe, opozoril in še česa.

HTC je predstavil nadgradnjo najprestižnejše naprave za prikaz navidezne resničnosti, Vive Pro prinaša višjo ločljivost OLED zaslonov(2880 x 1600) in večjo gostoto pik (615 ppi). Med drugimi izboljšavami prej nerodnih naprav velja izpostaviti udobnejše natikanje na glavo in brezžični dodatek Vive Wireless Adapter, ki odpravi potrebo po kablih.

ASUS stavi na računalnik Chromebox 3, ki je namenjen predvsem poslovnim uporabnikom. Opremljen je z osmo generacijo Intelovih procesorjev Core, pomnilnikom DDR4-2400 RAM, gigabitno omrežno kartico in tretjim USBjem tipa C. Proizvajalec zagotavlja, da Chromeboxu tudi zabava ne bo tuja, saj bo priloženo drobovje na izhod HDMI brez težav poslalo sliko z ločljivostjo 4K.

Sony je sejem CES izkoristil za promocijo prvih telefonov Xperia v letu 2018. Trojica Xperia L2, Xperia XA2 in Xperia XA2 Ultra je namenjena kupcem s srednjo debelino denarnice, ki bodo z novimi napravami za spodobno ceno v prvi vrsti dobili zaščito s prstnimi odtisi, moč procesorja Snapdragon 630 in zmogljivejšo kamero.

CES

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji