Objavljeno: 10.11.2017 01:00

Samsung pripravlja Galaxy S9 in Galaxy Note 9

Samsung je letos prej kot običajno začel s pripravo zamenjav za svoje vrhunske telefone. Prvi bo v prodajo prišel Galaxy S9 (najbrž v paru z Galaxy S9 Plus), za katerega so interno menda že potrdili dokončno tehnično specifikacijo. Medtem, ko je Samsung še do nedavnega namigoval, da bo imel Galaxy S9 razpoznavalnik prstnih odtisov vgrajen v (pod zaslon), zdaj kaže da ne bo tako.

Razpoznavalnik bo ostal na zadnji strani ohišja, tako kot pri sedanjem modelu Galaxy S8. Spomnimo se, podobne načrte je imel Apple, pa jih kasneje opustil na račun razpoznave obrazov Face ID. Toda zelo verjetno je, da bo Samsung vseeno prstne odtise prek zaslona razpoznaval v še zmogljivejšem telefonu Galaxy Note 9, ki pride v prodajo nekoliko za S9. Galaxy S9 in S9 Plus bosta imel tako kot Apple možnost prijave z razpoznavo obraza, pričakujemo pa precej bolj izpopolnjeno različico, ki bo bolje delovala v oteženih svetlobnih pogojih.

Novinec bo najbrž zadržal velikosti zaslonov, ki jih srečamo pri modelih S8 in S8 Plus. Spremenila pa se bo verjetnost ukrivljenost na robovih – medtem ko je Samsung zaslon pri S8 ukrivil le na levem in desnem robu, naj bi pri novincu to storili tudi spodaj in zgoraj ter s tem v celoti prekrili prednjo stran z zaslonom. Zopet se pojavljajo govorice, da bo S9 pravzaprav imel modularno obliko, torej da bomo zmogljivost lahko širili z nekakšnimi moduli, vendar ocenjujemo, da je to malo verjetno.

Skoraj zagotovo pa bo Samsung naredil korak naprej pri elektroniki. Galaxy S9 naj bi kot prvi dobil procesor Snapdragon 845, morda celo izdelan v 7-nm arhitekturi, kar obeta večjo zmogljivost ob manjši porabi energije. Izboljšali bodo tudi prepustnost vmesnika LTE. Pomnilnik naj bi ostal velik 4 GB, kot pri sedanjem modelu. Novi Galaxy bomo morda videli že januarja, najkasneje februarja 2018.

Pri modelu Galaxy Note 9, ki pride nared nekoliko kasneje, bo Samsung ohranil 6,3-palčni zaslon, povečali pa bodo kvaliteto in vizualno podobo ohišja, izboljšali odpornost na vlago in vodo. Pričakujemo pa lahko, da bo Samsung še povečal ločljivost zaslona, ki ima razmerje 18,5:9. Note naj bi imel še boljši fotoaparat kot S9, imel pa bo tudi več pomnilnika – 6 GB.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji