Objavljeno: 8.11.2017 05:00

Kaj imajo skupnega Amazon in kriptovalute?

Zaenkrat še ne veliko, razen da oboje raste kot gobe po dežju. Amazon je največji trgovec na svetu, ki vam lahko proda vse od knjig in digitalnih dobrin do zdrave hrane (po prevzemu Whole Foodsa), medtem ko so kriptovalute tehnološki hit leta in najhitreje rastoča dobrina. Če bi se Amazon začel ukvarjati s kriptovalutami, bi bil to velikanski znak, da imajo svetlo prihodnost. Amazon uradnih izjav ne daje, je pa kupil tri zelo zgovorne domene.

Amazon je nedavno kupil tri domene: amazonethereum.com, amazoncryptocurrency.com in amazoncryptocurrencies.com. Registracija, ki so jo izvedli 31. oktobra, je seveda podžgala špekulacije, ali bo Amazon vstopil na ta trg. Minuli mesec je podpredsednik Amazon Paya Patrick Gauthier dejal, da Amazon še nima nobenih namenov sprejemati kriptovalute, ker da za to ni dovolj povpraševanja.

Tu mu lahko zelo pritrdimo, saj trenutne razmere na trgu kažejo v nasprotno smer od uporabe kriptovalut za poslovanje. Silovita rast njihove vrednosti namreč deluje kot močna deflacija, zato ljudje v kripto valute investirajo in jih v glavnem kopičijo, podobno kot zlato, precej manj pa so zainteresirani za njihovo uporabo. To je slaba popotnica za uporabo kriptovalut v plačilnem prometu, je pa seveda voda na mlin njihovim trenutnim lastnikom.

In Amazonove nove domene? Ne pozabimo, da je Amazon že leta 2013 registriral amazonbitcoin.com, ki še danes vodi na njegovo domačo stran. Podobno bo verjetno tudi z novimi domenami. To kaže, da je Amazon za zdaj zgolj ravnal samozaščitno in poskrbel, da mu domen ne snede kdo drug. Če in ko bo Amazon začel uporabljati kriptovalute, pa bo verjetno registriral kakšno komercialno lepše domene kot pa amazoncryptocurrencies.com.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji