Objavljeno: 15.10.2017

WD najavlja diske zmogljivosti 40 TB

Western Digital je predstavil novo tehnologijo s kratico MAMR (microwave-assisted magnetic recording), ki bralno-pisalnim glavam s pomočjo mikrovalov pomaga natančneje zapisovati podatke na še manjšo površino, kot doslej. Z novo tehnologijo si obetajo, da bi prve diske lahko predstavili leta 2019, do leta 2025 pa bi zmogli na tovrstnih napravah hraniti že kar 40 TB podatkov.

Ključni element nove tehnologije so bralno-pisalne glave s posebnim oscilatorjem (spin torque oscillator), ki generirajo mikrovalovno polje in s tem omogočajo natančnejše zapisovanje podatkov. Tehnologija MAMR ima v primerjavi s sedanjimi HAMR (heat-assisted magnetic recording) dodatno prednost v tem, da delujejo pri bistveno nižjih temperaturah in s tem podaljšujejo življenjsko dobo uporabljenih materialov.

Klasični diski kljub prihodu pomnilniških enot SSD še naprej ohranjajo prednost v količini podatkov, ki jih lahko hranimo, kot tudi v nižji ceni. Zato so še vedno primarni nosilec za trajno zapisovanje podatkov, arhiviranje in hrambo večpredststavnih vsebin.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji