Objavljeno: 15.10.2017 01:00

Analiza dokumentov v oblaku z umetno inteligenco

V teh časih se skoraj vsako podjetje trudi, da bi v svojih izdelkih in storitvah uporabilo tudi algoritme umetne inteligence ter strojnega učenja. Podjetje Box, ki ga poznamo predvsem po storitvi pomnilniškega prostora v oblaku, se je domislilo zanimivega načina uporabe tovrstnih algoritmov na vsakdanjih dokumentih in datotekah, ki jih shranjujemo v oblaku.

Ogrodje z imenom Box Skills bo pomagalo predvsem avtomatizirati analizo vsebin, ki jih hranimo v različnih tipih datotek. Zanimivo je, da pri temu uporabljajo algoritme in spletne sisteme za umetno inteligenco različnih proizvajalcev.

Pri zvočnih datotekah bo storitev znala samodejno izdelati prepis vsebine v besedilo, pri čemer si pomagajo z algoritmi strojnega učenja IBM Watson. Pri video posnetkih bo prav tako na voljo prepis vsebine, pa tudi razpoznava teme in oseb v posnetku. Tu je v ozadju Microsoft Congnitive Services. Pri razpoznavi slik bo mogoče razpoznati in klasificirati posamezne predmete, koncepte, seveda pa tudi besedila. Tu je v ozadju Google Cloud Platform.

Uporabniki bodo lahko datoteke preprosto prekopirali v spletno shrambo, nakar jih bodo algoritmi Box Skills obdelali in ustrezno shranili rezultate. Na voljo je tudi Box Skill Kit, s katerimi bodo lahko razvijalci razvili svoje lastne spretnosti in algoritme za analizo vsebin v podanih datotekah.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji