Objavljeno: 5.10.2017 12:00

Google predstavil napredne brezžične slušalke

Ob predstavitvi novih telefonov Pixel 2 in Pixel 2 XL smo omenili, da sta telefona izgubila klasični izhod za slušalke.

Brez strahu - pri Googlu so predstavili tudi brezžične slušalke, ki seveda delujejo preko standarda Bluetooth. Imenujejo se Google Pixel Buds, gre pa za slušalke, ki so povezane s kablom, za razliko od Applovih, kjer sta obe slušalki samostojni.

Slušalke imajo tudi neposredni dostop do Googlovega asistenta, do njega pridemo pa tako, da se dotaknemo desne slušalke in povemo vprašanje. Ko slušalko izpustimo, nam bo asistent povedal odgovor (seveda če nas bo pravilno razumel).

Zelo zanimiva je tudi povezana možnost prevajanja tujih jezikov. Pridržimo slušalko in asistenta prosimo, da nam pomaga govoriti enega izmed podprtih jezikov (recimo nemško), in povemo frazo, za katero bi radi, da jo prevede (recimo »naročite taksi, prosim«). To telefon prikaže in tudi pove naglas, tisti, s katerim se pogovarjamo, pa lahko pritisne tipko na našem telefonu in pove odgovor, ki nam ga naprava prevede in pove v slušalke.

Vse to lahko že sedaj preizkusimo v Googlovi aplikaciji Google Translate (ki deluje tudi na iPhonih, denimo). Ta presenetljivo dobro razume tudi slovensko, če se le držimo čim bolj preprostih povedi. Nastavimo denimo prevajanje iz slovenščine v francoščino in povemo »eno pivo, prosim«, telefon pa nam naglas poda isto frazo v francoskem jeziku. Prevajanje iz drugih jezikov v slovenščino tudi deluje, žal pa le v besedilni obliki (slovenske izgovorjave torej še ne obvlada). Kako deluje aplikacija Google Translate, si lahko ogledate v videu:

QXfQcAIq-b8

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji