Objavljeno: 17.9.2017

Atlassian Stride – sveža ideja za skupinsko sodelovanje

Podjetje Atlassian je predstavilo novo spletno storitev Stride za skupinsko sodelovanje, ki je namenjena predvsem poslovnim uporabnikom. Orodje združuje kramljanje v forumih, video in zvočne konference ter nekatera orodja, ki so jih drugod ne srečamo. Orodje je primerno za vse velikosti podjetij, vse komunikacije pa potekajo z mislijo na varnost in enostavno rabe.

Kot je značilno za večino spletnih orodij za skupinsko delo, bo tudi Stide v osnovni različici brezplačen, tam pa nudi neomejeno število pogovornih virtualnih sob, skupinske video in zvočne konference. Plačljiva različica prinaša uporabne dodatke, kot so možnost deljenja vsebine zaslona, nadzor računalnika na daljavo ter možnost vključevanja uporabnikov v konference kar prek telefonske povezave. Plačljiva različica stane mesečno 3 dolarje na uporabnika.

Za Atlassian je to že tretje orodje za skupinsko sodelovanje, ki gradi na izkušnjah prehodnih dokaj uspešnih storitev HipChat in Confluence. Podjetje je Stride razvilo od temeljev dalje na novo, s sodobnim vmesnikom in mislijo na mobilne uporabnike. Delitev zaslonov in nadzor na daljavo denimo dela tudi na platformah iOS in Android.

Med unikatnimi lastnostmi so zmožnost označevanja in komentiranja dokumentov, pa tudi fotografij in drugega slikovnega materiala. Stride ponuja učinkovito orodje, s katerim lahko katerikoli sporočilo spremenimo v spisek aktivnosti ali seznam odločitev. S preprostim klikom se kasneje lahko vrnemo na točko pogovora, kjer je bila narejena posamezna odločitev, da lažje razberemo kontekst v katerem je nastala.

Program tudi pametno spremlja status uporabnikov. Če je posamezen član zaseden, mu shrani med odsotnostjo ustvarjene zapise in prikaže samo tisto, kar še ni videl. Na ta način so uporabniki lahko bolj fokusirani na stvari, ki jih želijo narediti ali zvedeti. Pri nalogah in odločitev.

tkIITaq9shk

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji