Objavljeno: 17.9.2017 01:00

Ali bo Microsoft Teams nadomestil Skype for Business?

Posamezne informacije, ki curljajo iz Microsofta, namigujejo, da bo podjetje iz Redmonda svojo še mlado orodje za skupinsko delo in komunikacije Microsoft Teams postavilo v ospredje in tem zasenčilo in morda celo nadomestilo obstoječa komunikacijska orodja, vključno z Skype for Business, pred časom znanim pod imenom Lync.

V eni od razprav Microsoftove tehnične skupnosti se je denimo pojavilo sporočilo v katerem je pisalo »Skype for Business je zdaj Teams!«, vendar so kasneje predstavniki Microsofta sporočilo označili za napako. V drugem sporočilu celo navajajo, da »Microsoft nadgrajuje Skype for Business na Teams«. Špekulacije so še toliko večje, ker je Microsoft za konec septembra za konferenco Ignite najavil predavanje na temo transformacije komunikacij z Microsoft Teams in Skype for Business.

Microsoft je Teams razvil kot neposredni odgovor na vse bolj uspešno orodje za skupinsko komunikacijo Slack. Čeprav je Teams še mlada platforma s številnimi pomanjkljivostmi, so ga uporabniki Microsoftovih orodij lepo sprejeli in ga marsikje postavili v testno, ponekod pa že produkcijsko okolje.

Eden od adutov orodja Teams je tudi ta, da združuje trenutno sporočanje, objavo v forumih v stilu družabnih omrežij ter druge poslovne rešitve s komunikacijskim sposobnostmi orodja Skype. Ta že v sedanji različici omogoča zvočno in video komunikacije med dvema točkama z napovedjo, da bo podprta tudi skupinska komunikacija, vključno z možnostjo snemanja pogovorov in objavo posnetkov v forumih.

Videti je, da si Microsoft prizadeva izboljšati zmožnosti in uporabniško izkušnjo pri spletnih komunikacijah v podjetju in Teams predstavlja novo stičišče, ki združuje različne dosedanje ločene aplikacije in poenostavlja povezave med ljudmi. Skype for Business po drugi strani ni najbolj uspešna transformacija priljubljene potrošniške različice programa Skype, sploh pa temelji na nekaterih tehnologijah, ki so že zastarele.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji