Objavljeno: 16.9.2017 01:00

Uporaba kontejnerjev je manjša od navdušenja

Za koncept kontejnerjev, kot sredstva za virtualizacijo, izolacijo, objavo in stopnjevano nadgradnljivost sodobnih aplikacij, v poslovnem okolju obstaja velik interes, vendar se to še ne odraža v praktični rabi. Raziskava družbe Cloud Foundry Foundation je pokazala, da v letu 2017 le okoli 25% vprašanih podjetij uporablja kontejnerje za objavo in uporabo svojih aplikacij. Da se navdušenje še ne odraža v praksi kaže tudi podatek, da se je delež povečal le za 3% v primerjavi z lanskim letom.

Toda to ne pomeni, da interesa ni. Delež podjetij, ki preizkušajo tehnologijo kontejnerjev, se je v letu dni povečal iz 31% na 42%, toda marsikje še niso osvojili novosti do te mere, da bi jo uporabljali v produkcijskem okolju. To je do neke mere pričakovano, saj gre za novo tehnologijo, poleg tega pa so podjetja tradicionalno znana po temu, da novosti vpeljujejo preudarno, celo zadržano.

Med vsemi tehnologijami kontejnerjev še ni videti jasnega zmagovalca, pa tudi poročila so med sabo nasprotujoča. Organizacija Sysdig denimo poroča, da 43% podjetij uporablja sistem Kubernetes, 9% pripada tehnologiji Mesos, 7% pa uporablja Docker Swarm. Družba Evans pa postavlja na prvo mesto Mesos s 44%, sledita Kubernetes z 18% in Docker Swarm z 17%.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji