Objavljeno: 6.9.2017 09:00

Lenovo pripravlja retro različico ThinkPada

Letos bo serija prenosnikov ThinkPad zabeležila že 25. obletnico. Te prenosnike so splavili pri podjetju IBM, leta 2005 pa je njihov oddelek za prenosnike in namizne računalnike odkupil kitajski Lenovo, ki je seveda obdržal tudi ime ThinkPad.

Pri Lenovu bodo ob tej priložnosti na trg poslali "retro" različico prenosnika. Ta bo zasnovana na modelu T470, zelo priljubljenem poslovnem prenosniku. Dodana bo klasična, sedem-vrstična tipkovnica, vključno s krmilno paličico. Predvidoma naj bi imel 14-palčni zaslon, druge podrobnosti pa še niso znane, čeprav si mislimo, da bo na voljo z različnimi procesorji Core i (predvsem i5 in i7) in pogoni SSD. Tudi cene naj bi bile povsem konkurenčne, torej primerljive z omenjenim T470.

Prenosniki ThinkPad so od nekdaj znani po odličnem razmerju med kakovostjo in funkcionalnostjo. Od nekdaj so imeli res odlične tipkovnice, čeprav so pri Lenovu pred nekaj leti v to močneje posegli, predvsem z odstranitvijo samostojne vrstice funkcijskih tipk (in na ta račun poželi tudi nekaj kritik).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji