Objavljeno: 2.9.2017

Ne premikajte datotek, ko je telefon povezan z Windows 10

Na spletni strani heise.de opozarjajo na zanimivo težavo, ki so jo odkrili bralci – če je telefon z Androidom prek kabla USB povezan z računalnikom z Windows 10, bo pri premikanju datotek na samem telefonu velika verjetnost, da boste ob podatke. Upravljalnik datotek z vsebino telefona, ki se odpre, ko telefon povežemo z računalnikom, namreč deluje tako, da pri premikanju datoteke iz enega imenika na drugega (oba pa sta na telefonu) datoteko na izvoru sicer pobriše, na cilj pa nikoli ne pride. Tudi programi za reševanje izbrisanih datotek potem ne pomagajo več.

Zanimivo je, da uporabniki poročajo o množici telefonov, ki kažejo opisano težavo (različne kombinacije, od Android 6 do 8, od Samsungov in Nexusov, težava se kaže celo pri neoriginalnem operacijskem sistemu Lineage OS), je pa tudi nekaj kombinacij, ki so »imune« - Blackberry Priv, Huawei Honor 8, novi Samsungi z Android 7… In - če operacijski sistem na računalniku ni ravno desetka, težav ravno tako ni.

Zanimivo je tudi, kako se je težavi najlažje izogniti – datoteko najprej prenesemo na računalnik in potem nazaj na telefon. Oz. namesto Okenskega Raziskovalca uporabimo npr. Total Commander, ki že sam od sebe deluje točno tako – datoteke iz telefona na telefon prenaša s posredništvom računalnika.

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji