Objavljeno: 7.8.2017 14:00

Valuta iz WoW vredna več od venezuelskega bolivarja

Venezuela je v zadnjih časih sredi hude ekonomske in politične krize, njena valuta, imenovana bolivar, je zaradi astronomske inflacije tako zgubila praktično vso vrednost. En ameriški dolar namreč kupi nekaj čez enajst tisoč bolivarjev. Pri tem je zanimivo, da dobimo za en dolar približno osem tisoč zlatnikov za igro World of Warcraft. Povedano drugače, en bolivar je vreden manj kot en zlatnik iz igre WoW.

V računalniških igrah se praviloma uporabljajo lastne, namišljene valute (kot omenjeni zlatniki), gre za psihološki korak, zaradi katerega se igralce lažje prepriča, da opravijo nakup. Tako dobimo za nekaj dolarjev (ali evrov) več sto ali tisoč enot virtualne valute (zlatniki, kovanci, razni dragulji in podobno), s katero kupujemo različne dodatke (nove preobleke, orožja, nivoje...). Pri najbolj popularnih igrah (kar WoW vsekakor je) obstaja veliko spletnih strani, ki se ukvarjajo z omenjenimi valutami in dodatki.  

V Venezueli je sicer tudi izredni porast v popularnosti digitalnih valut, tako bitcoina kot drugih. Nakup tujih valut je sicer prepovedana, a je izredno dejavna na črnem trgu, kjer so najpopularnejši ameriški dolarji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji