Objavljeno: 3.8.2017 13:00

Tesla kljub podvojenim prihodkom še vedno z izgubo

Tesla je za zadnje tri mesece prijavila prihodke v višini 2,8 milijard dolarjev, to je 1,3 milijarde več kot v enakem obdobju lani.

Kljub temu pa podjetje še vedno posluje z izgubo, konkretno gre za 336 milijonov dolarjev izgub oziroma dobrih 40 milijonov dolarjev več kot lani. Kljub temu so investitorji optimistični glede prihodnosti podjetja, tako da se je po objavi teh rezultatov vrednost posamezne delnice dvignila za dobrih 8 odstotkov.

Pri Tesli pravijo, da gredo izgube predvsem na račun razvoja in raziskav, v prihodnjem letu naj bi tudi dvignili proizvodnjo zmogljivost. Pričakujejo, da se bodo prihodki v drugi polovici leta občutno izboljšali, stroški pa naj bi ostali enaki. V teh dneh so ravno splavili najcenejši model doslej, imenovan preprosto Model 3 - v prvem tednu so prejeli čez 1800 rezervacij na dan, a se je kasneje veliko teh kupcev premislilo. Iz nekaj čez 500.000 prednaročil so trenutno na dobrih 450.000, kar je v svetu avtomobilizma še vedno nevidena številka - prednaročilo namreč velja tisoč dolarjev. Kupci lahko svoje avtomobile pričakujejo nekje proti koncu leta 2018.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji