Objavljeno: 19.7.2017 13:00

Google Glass vstaja od mrtvih

Januarja 2015 je Google neslavno nehal s prodajo svojih očal obogatenih z navidezno resničnostjo. Projekt Google Glass se je izkazal za zabaven projekt, ki pa finančnih koristi ni prinesel. Toda, Google puške v koruzo vendarle ni vrgel v celoti, že konec istega leta smo pisali, da so nekateri dokumenti kazali, da razvoj poteka naprej.

In - Alphabet X, Googlov oddelek za »eksperimentalne« projekte je pravkar predstavil Glass Enterprise Edition. Kot pove že ime, očala niso namenjena običajnim uporabnikom, ampak podjetjem, kjer so bile v uporabi tudi že dosedanje različice. Kljub navidezni ukinitvi projekta leta 2015 je namreč Google očala še vedno prodajal gigantom kot so GE, Boeing in DHL, v uporabi so bila tudi v medicini. Nova različica ima spremenjen dizajn, očala so bolj udobna in hkrati bolj robustna, primerna za uporabo v delovnih okoljih. Poganja jih Intelov procesor Atom.

Google Glass je torej počasi migriral iz nekakšnega modnega dodatka za tehnične navdušence do orodja, ki se uporabljaj v ozko specializiranih nišnih aplikacijah. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji